Over The Mind

Veel mensen hebben last van gedachten die er voor zorgen dat je niet lekker in je vel zit. Daar kun je wat aan doen.

De geest produceert een eindeloze stroom gedachten. Deze zitten jou soms flink in de weg. Op de meest onhandige momenten heb je last van deze gedachten en beïnvloeden ze ons gedrag. Bijvoorbeeld tijdens een acquisitiegesprek, in jouw relaties of voorafgaand aan een belangrijke presentatie. Deze gedachten remmen ons en geven stress.

Onze ‘The Mind’ aanpak - Beproefde technieken

Het zijn de gedachten die ieder gevoel, iedere emotie, en elk gedrag beïnvloeden. Van veel van deze gedachten zijn wij ons helemaal niet bewust. Maar van hun effect des te meer: negatieve gevoelens over onszelf of anderen, boosheid, teleurstelling, angst, ergernis en ga zo maar door.

Het is de kunst om gedachtes in de eerste plaats te herkennen en ze vervolgens te onderzoeken. De opbouwende gedachtes moet je waarderen. De beperkende gedachten dien je geen kans te geven jou negatief te beïnvloeden. Dit doe je door ze te toetsen op hun waarheid.

Om dit óók voor jou mogelijk te maken hebben we een eigen, beproefde aanpak ontwikkeld. Deze techniek leer je in onze training The Mind. Deze is gebaseerd op onze NLP opleidingen, ‘The Work’ van Byron Katie én het gedachtegoed van de Tibetaans Boeddhistische meditatieleraar Sogyal Rinpoche.
Over The Work

The Work van Byron Katie is een manier om de gedachten die al het lijden in de wereld veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Iedereen met een open geest kan The Work doen.

Byron Kathleen Reid werd ernstig depressief toen zij in de dertig was. Gedurende een periode van tien jaar nam haar depressie alsmaar toe en Katie (zoals zij genoemd wordt) was zelden in staat haar slaapkamer te verlaten. Toen, op een morgen ervaarde ze vanuit de diepste wanhoop een levensveranderend inzicht.

Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde, en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Wat de oorzaak was van haar depressie, lag niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen. In een flits van inzicht zag ze dat onze poging om geluk te vinden omgekeerd werkte—in plaats van hopeloos te proberen de wereld aan te passen aan onze gedachten over hoe het 'zou moeten' zijn, kunnen we deze gedachten onderzoeken. En door de realiteit te aanvaarden zoals deze is kunnen we een onvoorstelbare vrijheid en vreugde ervaren. Het gevolg was dat een bedlegerige, suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.